Párkapcsolat

 

parkapcs

melegpar

A homoszexualitás témaköre ma már nem tabu olyan módon, mint néhány évtizeddel ezelőtt, de napjainkban is számos félreértés és tévhit lengi körül. Ki más tudná ezeket hatásosabban megcáfolni, pontosítani – vagy akár megerősíteni –, mint egy olyan ember, aki „érintett”? Interjúalanyunk – akit nevezzünk Bálintnak, úgyis hozzánőtt ez a név – harmincas éveinek közepén jár: megbecsült értelmiségi munkát végez egy fontos szervezetnél, rengeteg barátja és számos hobbija van – és mellesleg a saját neméhez vonzódik. Vele beszélgettünk. 2013.03.18.
Tovább

mirevagynakaferfiak

Örök téma a médiában és a hétköznapokban, hogy mit vár el egy párkapcsolattól a férfi és a nő. A saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy az igények sokszor eltérőek, ami a mindennapos súrlódásokon túl akár az adott kapcsolat végromlását is eredményezheti, ha nem figyelünk oda. Geist Klára tanácsadó szakpszichológussal, pár- és családterapeutával beszélgettünk a nemek eltérő elvárásairól, összeállításunk második részében a férfiak igényeit véve górcső alá. 2011.05.24.
Tovább

mirevagynakanok

Örök téma a médiában és a hétköznapokban, hogy mit vár el egy párkapcsolattól a férfi és a nő. A saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy az igények sokszor eltérőek, ami a mindennapos súrlódásokon túl akár az adott kapcsolat végromlását is eredményezheti, ha nem figyelünk oda. Geist Klára tanácsadó szakpszichológussal, pár- és családterapeutával beszélgettünk a nemek eltérő elvárásairól, először a nők igényeit véve górcső alá. 2011.05.17.
Tovább

szexualis_elteres

A televíziókban, magazinokban gyakran hallunk-olvasunk szadizmusról, mazochizmusról, különféle -fíliákról, és az internet által a hétköznapi ember számára zavarba ejtőbbnél zavarba ejtőbb filmekhez, képekhez juthatunk el akár néhány kattintással is. Mikortól tekinthető valami abnormálisnak, hol húzódnak az egészséges szexualitás határai, és mennyit változtak ezek térben és időben az emberiség történelme során? Ezeket a kérdéseket is érintettük Bede Zsuzsa szexuálpszichológussal folytatott beszélgetésünk során. 2011.02.21.
Tovább

embsors2011011

Pál Ferencet nehéz volna bárhová is besorolni. Tudható róla, hogy katolikus pap, hogy a SOTE-n végzett mentálhigiénés szakemberként, ahol ma már tanít; hogy családsegítő lelkigondozó, terápiás csoportvezető, pszichológiai konferenciák állandó meghívottja, a Mesterkurzus előadója; hogy vasárnapi miséire alig lehet beférni; kedd esti előadásait pedig több százan, a földön is, sőt a teremből kiszorulva is hallgatják, hívők, nem-hívők egyaránt. 2011.01.24.
Tovább

orgazmus


Kevés témát övez annyi híresztelés, hiedelem és tévhit, mint az orgazmus kérdéskörét. Mit jelent? Mi váltja ki? Milyen fajtái vannak, min múlik, sikerül-e elérni, és milyen különbségek léteznek a két nemet tekintve? Ha minden kérdésre nem is tudtunk választ kapni, a legfontosabbakat azért igyekeztünk körbejárni Nagy Orsolya pszichológus segítségével. 2010.07.08.
Tovább