Kerekesszékben

alt

embsors2013072

Amikor elindította blogját, nem gondolta volna, hogy ezzel ő segít másoknak, csak azt érezte, ha ír, két napig jobban érzi magát. Amit nem mondhatott el senkinek, elmondta mindenkinek. Azután, legnagyobb meglepetésére, kiderült: ereje és mindig újraéledő optimizmusa mennyi erőt és reményt ad sorstársainak; sokan pedig arra jöttek rá, gondjaik milyen aprók a valódi bajokhoz képest. Zelinkóné Bartus Terézre és betegen is mindig mosolygós kislányára egy zuglói patikusnő hívta fel Magazinunk figyelmét. 2013.07.22.
Tovább

embsors201208

Cseresznyefasoron át jutok a gyönyörű budakalászi kertbe. Szürke macska kísér be, majd a teraszon ölembe ül. Másik kettő – egy-egy szfinx – díszíti a lépcsőt. Jó helyre jöttem. Holló András, a házigazda fogad, felesége és hat-, hétéves gyerekei éppen táboroznak. Ő kerekesszékével nem tudott velük menni. Táncot tanított, mielőtt baleset érte – és azóta is ugyanezt teszi. Engem a hogyan izgat. De miután beszélgetni kezdünk, már azt érzem természetesnek, hogy nem adta fel hivatását. Egészséges ember ül velem szemben, aki ráadásul olyan karizmával rendelkezik, mint kevesen. 2012.08.29.
Tovább

amputacio_1

Igenis lehet teljes életet élni művégtaggal, bár az újrakezdés nehéz, és egy amputáció után már semmi sem lesz többé ugyanaz, mint előtte. Napjaink fejlett technikájának köszönhetően azonban a láb- és karprotézisek egyre többre képesek, és szinte csakis a betegen múlik, el tudja-e kezdeni élete új fejezetét. Varga Levente ortopédiai műszerész mesterrel beszélgettünk. 2011.06.10.
Tovább

alt

Noha tolókocsiban ül, kevés derűsebb emberrel találkoztam. Élénk, kék szeme úgy csillog, mintha folyton valami tréfán törné a fejét. Hamar megszokja fülem nehezen formálódó, kissé görcsös beszédét; bőven kárpótol színes, élőszóban is már-már irodalmi stílusa. Vitó Zoltán költő újpesti otthonában fogad nála 32évvel fiatalabb feleségével, Gabival, valamint két, 11 és 3 éves, fotókra kívánkozóan szép kisfiával.

Tovább