A IV. Országos Patikanap Sopronban

A Győr-Moson-Sopron megyei megnyitóra a soproni Patikamúzeumban került sor.


A megnyitón megjelent Dr. Sárdy Péter a MOK helyi elnöke, Dr. Kárpátiné Gangl Teréz az MGYK megyei elnöke, Dr. Amberger Erzsébet kistérségi tisztifőorvos, Simon István Sopron alpolgármestere, és Juranovicsné Nagy Valéria megyei tiszti-gyógyszerész.


Patika Nap megyei megnyitója a Patikamúzeumban

Az Arany Kígyó Gyógyszertár 300 db meghívót küldött, ill. osztott szét. Ebben a Patika Napon ingyenesen végzett szűrővizsgálatokra, tanácsadásra és az immár hagyományos, a Rotary Club Sopronnal közösen megrendezésre kerülő „Jótékonysági Patikakoncertre” invitálták az érdeklődőket.


Folynak a szűrővizsgálatok


Kozmetikai tanácsadás

A patika előtt egy veterán motor volt kiállítva, fellufizva. A főbejárathoz, ill. a szűrővizsgálatok helyszínéhez, a feldíszített kapualjhoz a járdára festett lábnyomok vezettek. A kapualjban 4 helyen mértek egyszerre vércukrot és vérnyomást és koleszterinszintet Dr. Kárpátiné Gangl Teréz, Szőcs Tünde szakgyógyszerész közreműködésével.


Koleszterinszűrés


Vércukormérés

Mindenki névre szóló szűrőlapot kapott, melyen a vérnyomás, vércukor, koleszterinszint, testsúly, testmagasság és haskörfogat értékek voltak feltüntetve.


Haskörfogatmérés


Várakozók a szűrővizsgálatra

2 orvoskolléga az épület emeletén lévő, a gyógyszertárhoz tartozó szakorvosi rendelőben, az eredmények ismeretében életmód-tanácsadást, ill. gyógykezelési tanácsadást nyújtott.

Az ugyanitt található szemészeti szakorvosi rendelőben szemészeti szűrővizsgálatokat tartottak, vizeletszűrésre és prosztata szűrésre (PSA) is sor került. A szűrővizsgálatokon kiszűrt betegeket kezelőorvosukhoz ill. szakorvoshoz irányítottuk. A szűrővizsgálatokon kiszűrt betegeket kezelőorvosukhoz ill. szakorvoshoz irányítottuk.


Szemészeti szűrővizsgálat

A térítésmentes szűrővizsgálatokon összesen 420 fő jelent meg. A nap folyamán a Patika Nap idei szlogenjének megfelelően a fájdalom és lázcsillapításról adtunk tanácsot, természetesen a patika normál nyitva tartással üzemelt, megfelelően feldíszítve.
A szűrővizsgálatokat követően a résztvevők között 50 db tombolatárgyat sorsoltunk ki, a gyógyszertár kozmetikai és gyógytermékeiből.
Este a gyógyszertár kertjében immár negyedik alkalommal került sor a Rotary Club Sopronnal közösen megrendezett jótékonysági patika jazz- koncertre a Varga Gábor Jazz Trió közreműködésével, borkóstolóval (Töltl Pincészet) és fogadással egybekötve.
Az eseményről már előzetesen is írt a helyi sajtó, a megyei megnyitón, és az Arany Kígyó Gyógyszertár eseményein forgatott a regionális TV. A Patika Naphoz kapcsolódóan riportműsor került adásba, amelyben a „Patikafilm” készítőjével Dr. S. Kárpáti Györggyel láthattak a nézők egy beszélgetést, melyben a film részletei is láthatók voltak. Mindkét műsor aznap 8 alkalommal került adásba. (Adáskörzet: Győr-Moson-Sopron megye és Vas megye)

Dr. Kárpátiné Gangl Teréz

2007.07.03.

Kapcsolódó oldalak: