Országos Patikanap 2008

Az Országos Patikanap 2008-ik évi Győr-Moson-Sopron megyei megnyitójára Sopronban, a Patikamúzeumban került sor 2008. június 4-én. A Rendezvényen megjelent: Dr. Bajtay Sándor a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke, Dr. Amberger Erzsébet Kistérségi Tiszti Főorvos, Dr. Simon István Sopron Megyei Jogú Város Alpolgármestere, Dr. Kárpátiné Gangl Teréz a Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei elnöke, Műhl Nándorné a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság megyei titkára és számos érdeklődől.

A Soproni Patikamúzeum Megnyitó a Patikamúzeumban

Megnyitó a Patikamúzeumban

A megnyitón hangsúlyozták a megelőzés és az egészségmegőrzés fontosságát, kiemelten szóltak a gyógyszerészi gondozás szerepéről, méltatták a gyógyszerészek áldozatos munkáját, kiemelték a gyógyszertárak egészségügyi intézmény jellegét, rámutattak a gyógyszerész-beteg, gyógyszerész-orvos kapcsolat fontosságára, az egészségügyi ellátás biztonságos rendszerében.

Sopronban a gyógyszertárak az Országos Patikanap keretében változatos programokkal várták a betegeket. Ingyenes szűrővizsgálatokat tartottak, este az Arany Kígyó Gyógyszertárban jótékonysági Jazz-koncerttel zárult a program, melyet a Rotary Klub Sopronnal karöltve immár hagyományos módon évente megrendeznek.

2008.07.03.