Családi egészségnap a Pataky Művelődési KözpontbanEgy nap az egészségért – az egész család részére

EGY NAP AZ EGÉSZSÉGÉRT – az egész család részére címmel a Pataky Művelődési Központ és az Életpont Nonprofit Közhasznú Kft. 2009. március 29-én, vasárnap a testi-lelki egészség fontosságát középpontba helyező családi egészségnapot rendez a Pataky Művelődési Központban.

Az Életpont Nonprofit Közhasznú Kft. több mint egy évtizede foglalkozik az egészséges életmód népszerűsítésével: országszerte előadásokat, képzéseket, főzőköröket szervez. A Pataky Művelődési Központ évek óta rendez egészség-, valamint natura napokat, immár harmadszorra az Életpont Kft-vel közösen.

A márciusi egészségnap 10 órakor kezdődik. Vendégeink a nap folyamán izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, különböző masszázsokon vehetnek részt (frissítő váll- és nyakmasszázs szakképzett gyógymasszőrökkel, babamasszázs védőnővel), valamint egész nap folyamatosan szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon kaphatnak tájékoztatást egészségi állapotukról. A tanácsadásokon szó lesz többek között a kisgyermekek táplálásáról, a gyógynövények helyes használatáról, az egészséges táplálkozásról, a fogyókúráról, a drog-prevencióval kapcsolatos kérdésekről. Újdonságként vendégeink rendelkezésére áll háziorvos, pszichológus, gyermekorvos és dietetikus is. A felsoroltakon kívül még egyéb érdekes programok is szerepelnek az idei egészségnapunkon, mint például változatos reform ételek kóstoltatása; egészséges táplálkozással kapcsolatos készítmények, gyógytermékek közül is válogathatnak, vásárolhatnak kedves vendégeink.

A délelőtti megnyitó előadást Köbel Wolfgang természetgyógyász tartja Spanyolnátha, madárinfluenza – hogyan védekezhetünk ellene? címmel, majd a kismamák és a gyermekek táplálásáról hallhatunk előadást a NATURWELL Életmód Központ szakorvosának tolmácsolásában. Ebéd után Tóth Gábor okleveles élelmiszeripari mérnök tájékoztat az édességekhez való kötődés okairól, hatásairól. Ezt követően Dr. Makkos Gyula ismerteti a reforméletmódot háziorvosi szemszögből. Végül Bodolai Zoltán pszichológus az egészséges és boldog párkapcsolatok titkaiba avat be bennünket. Az előadások után a témával kapcsolatban felmerülő kérdések megbeszélésére, személyes tanácsadásra is lesz lehetőség. ,

A belépődíj: 200 Ft, gyermekeknek 12 éves korig ingyenes. A kisgyermekes családok gyermekeinek az előadások, beszélgetések, tanácsadások ideje alatt kézműves-foglalkozást tartunk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Pataky Művelődési Központban!


Szigeti Mónika rendezvényszervező sk.
Pataky Művelődési Központ
1105 Szent László tér 7-14.
Tel.: 260-9959, fax: 262-0379
szmoni@patakymk.hu
Pataky Művelődési Központ