Egészségügyi világjáró

 

Kerkhofné Demjén Cecília gyógyszerész Hollandiából dr. Bácskay Ildikó gyógyszerészi gondozás c. vitaindító cikkéhez szólt hozzá, majd kérésünkre röviden ismertette a holland helyzetet.
Tovább

Márta W.R., a ’90-es évek vége óta Hollandiában él férjével. Őt kérdeztük arról, milyen a holland egészség- és nyugdíjbiztosítás helyzete. Mártával a szervezeten kívüli megtermékenyítés interjú révén kerültem kapcsolatba, így természetes volt, hogy az online beszélgetés kapcsán az orvosi ellátásra vonatkozó kérdések a mesterséges megtermékenyítésre és a szülésre is irányultak.
Tovább

Tábori Klári kisebb megszakításokkal 1988 óta él angol nyelvterületen. Kajakosként a kanadai olimpiai csapat tagja volt. Pár éve Skóciában telepedett le, ahol jelenleg egy nővérképző főiskolát végez.
Tovább

T. Györgyi (gyógypedagógus) abban az országban él, ahol az egyik legmagasabb színvonalú szociális ellátás van Európában, azaz Svájcban. Őt kérdeztük a svájci egészség-biztositásról, az orvosi ellátásról, a nyugdíjrendszerről.
Tovább

Dr. Bonaniné Tamás-Tarr Melinda: "Szellemi szabadfoglalkozású vagyok, nem tartozom semmilyen céghez. Alkalmi megbízási szerződéseim vannak különféle intézményekkel - igazságügyi szervekkel, oktatási intézményekkel, különféle cégekkel, mint tolmács, fordító, alkalmi magán óraadó."
Tovább

Bertók Zoltán kivándorlási tanácsadó Ausztráliában, egész pontosan: hivatalosan regisztrált bevándorlási ügynök, elismert (itthon úgy mondanánk: akkreditált) angol-magyar fordító.
Tovább

Csipet Karlai Kohl, Moberly, aki több mint 30 éve él az Egyesült Államokban. A gyereknevelési időszakban főállású családanya volt, később saját vállalkozásban személyautókat importált Európából az Egyesült Államokba.
Tovább

Dr. Csanalosy Alfonz – közel a 8. x-hez – évtizedek óta él Venezuelában. Nyugállományban lévő orvosként jó képet tud adni ennek a sokat szenvedett országnak az egészség-biztosításáról, az orvosi ellátásról.
Tovább

Lévai János már több mint 30 éve él abban az országban, amelyről azt mondják, Európa legjobb szociális ellátását biztosítja: Svédországban. Őt kérdeztük a svéd egészség-biztosításról, az orvosi ellátásról, a nyugdíjrendszerről.
Tovább