Fog- és szájápolás

 

dr mikola eva n

Ahhoz képest, milyen magas a nyelv daganatos megbetegedéseinek aránya, a legtöbben meglehetősen keveset foglalkoznak e szervünkkel, pedig állapotát rendszeresen figyelni kellene, és mindennapos tisztítása is elengedhetetlen. Dr. Mikola Éva fogorvossal beszélgettünk. 2018.04.
Tovább

Dr. Méhes Pál

A bölcsességfogak a fejlett világban mára már csak egy többé-kevésbé letűnt korszak kellemetlen maradványainak tűnnek, viszont ettől még nagyon tudnak fájni, és a fogorvosoknak is okozhatnak nehéz perceket. Dr. Méhes Pál fog- és szájsebész szakorvossal beszélgettünk. 2018.02.
Tovább

dr. Fülöp Papp Márta

Mindenkivel megesik, hogy elharapja a szája szélét, belső oldalát, így tisztában is vagyunk vele, mennyire kellemetlen tud lenni az ilyesmi. Létezik azonban a szájsebeknek egy egészen hasonló, mégis más eredetű fajtája: ez az afta. Szerencsére azonban tenni is lehet ellene. Dr. Fülöp Papp Mártával, a Naturadent vezető fogorvosával beszélgettünk arról, miként. 2017

Tovább

harcafogkoellen

Gyakran hallani, hogy a fogkő tönkreteszi a fogainkat, pontosan azonban a legtöbben nem tudják, mi is pontosan a fogkő, azt meg főleg nem, hogyan jön létre és miként károsítja fogainkat.Dr. Molnár Bálint parodontológus szakorvos, egyetemi tanársegéd segítségével igyekeztünk megvilágítani a probléma hátterét. 2013.01.04.
Tovább

dr molnar balint

A vérző íny Magyarországon is tízezrek problémája, ám sokan nem törődnek vele, ami egyértelműen hiba, hiszen a kezeletlen fogágybetegség egyenes út a fogvesztés felé. Ráadásul látványosabb probléma nála például az íny „felhúzódása”, amivel viszont azért nem fordulunk orvoshoz, mert nem tudjuk, hogy kezelhető. Dr. Molnár Bálint parodontológus szakorvossal, egyetemi tanársegéddel beszélgettünk a fenti problémákról. 2012.09.25.
Tovább

 

 • Fogszabályzóval a szép mosolyért
  Régebben Magyarországon elsősorban gyerekek, illetve serdülők esztétikai és funkcionális fogproblémáit orvosolták fogszabályozás útján, mára azonban gyökeresen megváltozott a helyzet: felnőttek is szép számmal keresik fel a magánrendeléseket, hogy kiigazítsák csúnyán álló, nehezen tisztítható fogaikat. Dr. Hermann Gábor fogszabályozó szakorvossal beszélgettünk a felnőttkori kezelésekről, beavatkozásokról.

 • Fogfehérítés - Hogy teljes magabiztonsággal mosolyoghassunk
  Sárga a foga? Nincs egyedül a problémával, és a közhiedelemmel ellentétben korántsem biztos, hogy pusztán fogmosással elérhető a reklámokban látott világító fehérség. De akkor mit tehetünk? Dr. Bodrogi Attila fogorvos, esztétikai és kozmetikai fogorvos segített nekünk a válaszok megtalálásában.

 • Hatékony szájápolással a rossz lehelet ellen
  Millióknak okoz a mindennapokban kellemetlen pillanatokat a rossz szájszag akár annak tulajdonosaként, akár elszenvedőjeként. A friss lehelet elengedhetetlen a jó közérzethez, és a kutatások szerint tudat alatt alapvetően befolyásolja azt is, miként viszonyulunk a másikhoz a társadalmi érintkezések során. Dr. Vass László szájsebésszel beszélgettünk a kellemetlen szájszagról és arról, hogyan védekezhetünk ellene.

 • A fogpótlás módszerei
  Sokan félnek a fogorvostól, és inkább hiányos, netán rossz fogazattal élnek ahelyett, hogy rászánnák magukat a kezelésre. Pedig a fogpótlásra ma már számos jól bevált módszer létezik, melyek segítségével nemcsak használati, de esztétikai szempontból is jelentősen javítani lehet rágószerveink állapotán. Dr. Decker Iván fogorvossal beszélgettünk a különféle fogpótlási módszerekről.

 • Dr. Déry Péter: Az ínygyulladásról
  A száj betegségei közül leggyakoribb az ínygyulladás. A felnőtt lakosság 70 százaléka, de még a 10-15 év körüli gyerekeknél is 20% a megbetegedés aránya. Remélhetőleg, a ma már széles választékban kapható szájápoló szerek hatására javulni fog ez az arány.