Vérnyomásproblémák

 • Magas vérnyomás – nem elég ismerni a rizikófaktorokat
  Míg a stressz és étrend - mint a magas vérnyomás kockázati tényezői - erősen élnek a köztudatban, a dohányzást és a túlsúlyt mint kockázati tényezőt a lakosság kisebb része említi spontán módon – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből.

 • Egy csepp figyelem Alapítvány - Eddigi eredmények
  A 2005 novemberi 55-höz képest ma már több mint 530 narancssárga felkiáltójeles patika van az országban, ahol bárki megmérheti saját vércukorszintjét, ezek közül több mint 200-ban már vérnyomásmérés is van!

 • FELEDÉKENY? LEHET, HOGY MAGAS A VÉRNYOMÁSA
  Többszázezer ember él Magyarországon magas vérnyomással, de nem tud róla, így nem is kezelik. Időnként (félévente, évente) ellenőriztessük vérnyomásunkat! Ebben segítenek mostantól a patikusok is.

 • Gyógyszerészi gondozás – Magas vérnyomás
  A „Magas Vérnyomás Gyógyszerészi Gondozás Pilot Vizsgálata Magyarországon” projekt elindult. Jelenleg a gyógyszertárakban a betegbeválogatás fázisa zajlik, illetve számos gyógyszertárban ez már le is zárult és elindultak a vizsgálat egy éven át tartó hétköznapjai. Interjú dr. Dobson Szabolccsal, a Gyógyszerész Kamara gyógyszerészi gondozási projekt-koordinátorával.

 • Vérnyomás – amit mérni kell
  Ma, amikor a magas vérnyomás sajnos már a népbetegség kategóriájába sorolható, joggal vethetõ fel néhány további kérdés, ami a hipertóniával való együttélés, a rendszeres, esetenként napi vérnyomás-méréssel kapcsolatos, nem is beszélve a vérnyomásmérõ készülékekrõl. Dr. Székács Béla – egy amerikai szakmai konferenciáról hazatérve – válaszolt további kérdéseinkre.

 • Vérnyomás – szerkezetünk kulcsa
  Ha valakinek túl alacsony a vérnyomása, elájulhat, ha hirtelen felmegy a vérnyomása, akár megütheti a guta. Ezek azonban szélsõségek. Normál esetben az átlagember azt sem tudja, hogy alacsony vagy magas a vérnyomása. Egyáltalán mi is az a vérnyomás? Kérdéseinkre Dr. Székács Béla egyetemi tanár válaszol.