Tüdőbetegségek

 

Krupp

Csúnya, ijesztő, ugató köhögés, légszomj, nyugtalanság, esetenként láz – a kruppos roham jellegzetes tünetei. Az esetek többsége ilyenkor szerencsére csak ijesztő, de a kockázatot nem szabad lebecsülni. Dr. Kiss Gábor gyermekorvossal beszélgettünk.2015.

Tovább

Dr. Lantos Ákos

Fiatal korban, egyébként egészséges embereknél is kialakulhat úgynevezett légmell – hívja fel a figyelmet dr. Lantos Ákos pulmonológus, a Budai Egészségközpont munkatársa. A szakemberrel arról beszélgettünk, mit is jelent pontosan ez a kellemetlen és veszélyes elváltozás.2015.01.05.
Tovább

radioterapia

A sugárterápiáról általában annyi maradt meg a legtöbb emberben, hogy nélkülözhetetlensége ellenére is káros és veszélyes. Ennek természetesen van alapja, viszont az utóbbi évtizedek során nagyban javult a hasonló beavatkozások pontossága. Dr. Bertalan Flóra háziorvossal beszélgettünk a kezelések lényegéről. 2014.01.06.

Tovább

COPD

A COPD betűszóval egyelőre sokan még csak ismerkednek, pedig a chronic obstuctive pulmonary disease betegség korunk egyik legelterjedtebb kórkép-összessége, amely emberek millióinak halálát okozza világszerte. Miről is van szó? Dr. Szabó László sportorvost kérdeztük. 2013.12.12.

Tovább

inhalacio

Ismét itt az ősz és a tél, a gyakori alsó és felső légúti megbetegedések időszaka. Szakértőnk Dr. Hidvégi Edit PhD gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász sok légúti betegségben szenvedő gyerekkel és felnőttel találkozik a mindennapokban. Őt kérdeztük, miért és miként ajánlható a szülők és gyermekek számára az inhalátorok használata. 2011.12.01.
Tovább