Migrén

frontok

Bizonyos életkor után mindenki számára ismerősek a sajgó sebhelyek, nehézkesebbé válló ízületek az időjárás változásai idején. Az időjárás-jelentésekben is rendszeresen felhívják a figyelmet arra, milyen fronthatással kell számolni például az autósoknak a forgalomban az adott napon. Fülöp Andrea humánmeteorológussal vettünk számba a legfontosabb tudnivalókat. 2011.10.14.
Tovább

  • Nagyon fáj

    Elgondolkodtunk-e már azon, ha fáj valamely testrészünk, mi történik a szervezetünkben? Külső szemlélőnek úgy tűnik, mintha az utóbbi években az orvostudomány külön szakágaként jegyeznék a fájdalomcsillapítást. A kérdéseket Dr. Magyar Mátyásnak a Fájdalom-ambulancia vezető orvosának tesszük fel.

  • Az időjárási frontok hatásai

    Az időjárás hatását az emberre az orvosmeteorológia kutatja, jelzi. Kérdéseinkre Gácser Vera az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, a Magyar Televízió meteorológusa válaszol.

  • Dr. Palotai Katalin: Egy érdekes fejfájás története

    A fejfájás az a fájdalom, amelyet legtöbbször hajlamosak vagyunk elintézni egy fájdalomcsillapítóval. Ha gyakran ismétlõdik vagy túl heves, akkor már gondolkodóba esünk és elindulunk a kivizsgálás göröngyös útjain.