Mixtura

letavertes_8

Egy gyógyszerész közvetíti a tárgyak üzenetét, figyelmezzünk!
Az itteni református egyház által működtetett, ill. a fiatal gyógyszerész úr református lelkész édesapja, Rozsnyai István vezette „kúriába” igyekszünk megnézni egy állandó kiállítást, melyet a kollegánk gyűjtőszenvedélye hozott létre. 2010.12.07.

Tovább


nicholas_shepherd

Engedjék meg a Kollegák, hogy egy világjáró és egyáltalán nem egyszerű életutat befutó gyógyszerészt mutassak be. Pendlizőként dolgozott Békés megyében, ha szabad személyes megjegyzést hozzá fűznöm, engem is helyettesített Dombegyházán. Akkor még az UFO irodalom érdekelte. Most pedig egy öregek otthonát irányít és mellette fest. Nem unalmas ez az élettörténet!
Tovább

Dr. Incze László aranydiplomás gyógyszerész, költő
„Mit tehet az árva költő,
ki mögött nincs őrző-védő?
Ír egy verset napnyugtára
Borús lelke vigalmára”
A somogyi dombvidék lávai vonulataival megalapozza a hangulatot a találkozáshoz egy patikussal, aki mellesleg poéta is. Somogysámsonban ülök dr. Incze László gyógyszerész kollégával, és kedves feleségével.
Tovább

Czigány Norbert
Bicskén az Oroszlán Patika felé menve, azon gondolkodtam, milyen is lehet egy triatlonista gyógyszerész?
A gyógyszertárban hosszú sor állt, az már biztos: ide szívesen járnak a betegek. Amikor megpillantottam a középtermetű, vékony testalkatú, szerény beszédű, mosolygós „ méregkeverőt“ és egy kicsi lányt Fannit, továbbá három cicát, egy kiskutyát, máris otthon éreztem magam.
Tovább

Tombor Attila
"A néptánccsoport tagja lettem, de számomra túl feszes volt a hangulat, így maradt a sport és ezen belül is a tollaslabda."
Tovább

Békéscsaba, Andrássy út, egy gyógyszertár, egy tiszta tekintetű, értelmes szempár és nagyon-nagyon sok szárnyalás. Vajon hogy fogja elviselni a környezete, és a gyógyszerész szakma? Nem fogják soknak tartani? Nézem a fiatal kolleginát és mindig dr. Nikolics Károlyné dr. Hartai Mária jut eszembe, szerintem nem véletlenül….
Tovább

Gyulán a Szent László Gyógyszertár tárgyalótermében ülünk a fiatal gyógyszerész kollegával Wagner Gábor Mártonnal, aki hamarosan megkapja festőművész diplomáját is – meg kell jegyeznem kellemes megjelenésű, csendes, mosolygós fiatalember, semmi művészi zsargon, végtelen egyszerűség, szimpátia jellemzi.
Tovább

Vépen ülünk patikus családi körben, három gyógyszerész együtt, egy távol, Szegeden. A férj Németh Ákos, felesége Makkos Katalin, leányuk Németh Kata és a távollevő ifjabb Ákos, akiről beszélgetünk.
Tovább

Szolnokon ülünk a Kolozsvári gyógyszertárban a vezetőnővel, aki beszélgetőpartnerként, de hallgatópartnerként is felhívja magára a figyelmet. Vajon mi a titok? Ki ő? Nehéz megfogalmazni, hiszen nagymamája cseh, egyik őse nagyapai ágról Veszelo nevű lengyel falu nemes embere, és a magyar ősök is alakították egyéniségét.
Tovább

Talán igaz, az emberek többségének a hivatása mellett van kedvenc elfoglaltsága. Van akinek a szakmája egyúttal a hobbija is. A kedvtelésből végzett tevékenységet is lehet „magas szinten” űzni. Marx Norbert vall önmagáról, hobbijáról.
Tovább

Vácott, a Központi Gyógyszertár most költözött új helyére. Elegáns, szép a patika kívül-belül. A gyógyszertár vezetője pedig 2007 novemberében kapta meg aranydiplomáját a Nagyvárad téren. Egy lovag gyógyszerész, aki máshol, mint Vácott nem dolgozott ez alatt a hosszú idő alatt.
Tovább

A Radvánszki név a Besztercebányához közeli Radvány község nevéből alakult ki, ahol évszázadokon át éltek Radvánszkyak. Feltűntek a Rákóczi szabadságharcban és az 1848-as szabadságharcban is.
Tovább

A jászberényi Kovács József gyógyszerész úrnak 1974. április 1-én fia született. A ház, amelyben Adrián cseperedett fel, 30 méterre volt a Zagyva folyótól. Édesapja vitte magával horgászni, 3 éves volt akkor a kisfiú. Először apró halakat fogott, nagyon szeretett a Tiszára járni.
Tovább


További cikkek