Magas vércukorértékek a Libresse Futónapon is!

Magas vércukorértékek a Libresse Futónapon is!

Az érdeklődők csaknem 8 százalékának magas volt a vércukorszintje az Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes vércukormérésén!

Több, mint 700 ember mérette meg a vércukorszintjét az Egy csepp figyelem Alapítvány standján a Libresse Női Futónap és Mozgásfesztiválon szombaton, május 20-án Budapesten, a Városligetben.

Az Alapítvány sátrában már kora délután sokan jelentkeztek vércukormérésre, ezért a meghirdetettnél korábban Erős Antónia kezdte el a mérést.

Az érdeklődők csaknem nyolc százalékának magasabb volt a vércukorszintje a normálisnál, ami összhangban van azokkal a kutatásokkal, amelyek szerint Magyarországon minden tizedik ember,
azaz több, mint egymillió érintett lehet a cukorbetegségben.

Volt olyan fiatal sportolónő, akinél 12-őt mutatott a vércukormérő, miközben a normális érték általában 3-6 között van, de többen voltak olyanok, akiknél az érték a felső határon mozgott. Nekik Dr. Tárnok Enikő diabetológus azt javasolta, hogy minél előbb forduljanak háziorvosukhoz vagy szakorvoshoz, mivel a helyszínen mért érték csak tájékoztató jellegű, nem diagnózis.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány a napokban indította el újabb felvilágosító kampányát azzal, hogy 100 középiskolának adományozott 100 vércukormérő készüléket. A kampány középpontjában a cukorbetegség szövődményei állnak. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a cukorbetegség nem fáj, de szövődményei életveszélyesek lehetnek, ezért fontos, hogy mindenki ellenőriztesse, vagy mérje meg saját vércukorszintjét a megjelölt patikákban.

Az Alapítvány indította el a gyógyszerész szervezetekkel közösen a patikai vércukormérést, amelynek keretében november óta bárki megmérheti saját vércukorszintjét jelképes összegért, most már 300 patikában az országban. Ezeknek listáját mindenki megtalálhatja az alapítvány honlapján (www.egycseppfigyelem.hu ).

Magyarországon 8500 vak ember él, közülük 1300-an a diabétesz miatt vakultak meg. Évente 5000 lábamputációt végeznek, 2500-at a diabétesz miatt.
Minden második infarktus összefüggésbe hozható a magas vércukorszinttel, ami felel a merevedési problémák jelentős részéért is.
Magyarországon félmillió férfi küzd merevedési gondokkal, jelentős része a diabétesz miatt, de a merevedési zavar tünete is lehet a cukorbetegségnek!

Az Egy csepp figyelem Alapítvány május 22-én a Millenárison a Mindentudás Egyetemének résztvevői vércukorszintjét méri meg ingyenesen, május 25-én Erdélyben, Csángóföldön adományoz vércukormérő készülékeket, és mér vércukorszintet, valamint május 28-án a MOL Gyereknap résztvevőinek vércukrát ellenőrzi.

Várjuk Önt is egy vércukormérésre!
Ellenőriztesse vércukorszintjét, vagy mérje meg a narancssárga felkiáltójellel megjelölt patikákban, szánjon egy csepp figyelmet egészségére!


További információ: Mérei Andrea 06.20.99.98.480


2006.06.06.

 

 

Kapcsolódó oldalak: