Vércukormérés a hódmezővásárhelyi iskolanapon

Vércukormérés Erős Antóniával a hódmezővásárhelyi iskolanapon

Az Egy csepp figyelem Alapítvány megkezdte diabétesz megelőző kampányát

 

Csaknem 400 diák mérette meg vércukorszintjét az Egy csepp figyelem Alapítvány jóvoltából a Corvin Mátyás Szakközépiskolában Hódmezővásárhelyen. Az Alapítvány ezzel az ingyenes akcióval támogatta a már több, mint tíz éve, hagyományosan megrendezett iskolanapot.

A diákok nagy többségének jó volt a vércukorszintje, néhány tanulónál mértek a szakemberek a határértéknél magasabbat. Nekik azt tanácsolták, hogy háziorvosukkal ellenőriztessék újra, vagy bármelyik narancssárga felkiáltójeles patikában mérjék meg.
A cukorbetegség egyre fiatalabb korosztályokat fenyeget, a helytelen életmóddal együtt járó, úgynevezett kettes típusú diabétesz már megjelent 12-14 éveseknél is.
Erős Antónia, az Egy csepp figyelem Alapítvány alapítója erre figyelmeztette a mérés előtt a hódmezővásárhelyi diákokat, valamint arra, hogy egészséges életmóddal a betegség többszázezer embert fenyegető fajtája elkerülhető.

 

Egészségesen kell táplálkozni, rendszeresen mozogni, és évente legalább egyszer ellenőrizni a vércukorszintet. A gyümölcs – és zöldségfogyasztás, a zsírszegény ételek és tejtermékek, a barna vagy a teljes kiőrlésű pékáru, valamint napi 30 perc mozgás, ami lehet akár tempós séta is már egy-egy lépés a cukorbetegség megelőzése felé.

 

Erről szól az Alapítvány 2007 tavaszi kampánya, amelynek keretében április 19-én újabb száz középiskola kap ingyen vércukormérőt –köztük a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakközépiskola is-, hat egyetemen végeznek egészségfelmérést és kutatást, ingyenes szűréseket tartanak országszerte, és rendezik meg a második Egy csepp Világnapot.

 

Az Egy csepp figyelem Alapítvány 2007 évi programjairól rövidesen tájékozódhat bárki a www.egycseppfigyelem.hu –n, és a sajtóból. Aki pedig szeretné segíteni az akár vakságot, agyvérzést, lábamputációt okozó cukorbetegség megelőzését célzó munkát, az egy telefonhívással 100 forinttal támogathatja az Alapítványt.


Az adományvonalon keresztül áprilisban bárki lehet „Egy csepp támogató”, csak fel kell hívnia a 1788-at T-Com vagy T-Mobile hálózatából.

 

Az Egy csepp figyelem Alapítvány várja Önt is programjain!

 

Szánjon Ön is egy csepp figyelmet egészségére!

 

További információ:
Mérei Andrea: 06/20-999-8480
Petrik Liána: 06/30-249-6288

 

2007-04-04

 

 

Kapcsolódó oldal: