Óriási siker az egyetemi vércukormérés!

ÓRÁSI SIKER AZ EGYETEMI VÉRCUKORMÉRÉS

Csaknem 400 diák vett részt a második egyetemi Egy Csepp Egészségnapon

Az Egy csepp figyelem Alapítvány április 19-én indította el 2007. évi programjait, köztük a hat egyetemre kiterjedő egészségfelmérést és kutatást. 19-én a Műszaki Egyemen csaknem 500 ember vércukorszintjét, vérnyomását, testtömeg-indexét, szénmonoxid kibocsátását, haskörfogatát mérték meg, amivel egyidőben a diákok egy az egészségükre vonatkozó kérdőívet is kitöltöttek.

Április 24-én a Corvinus Egyetemen csaknem 400 diák vette igénybe a felmérést és töltött ki kérdőívet. Közülük sokan kipróbálták az egészséges, kalóriaszegény pizzát a CIBzériában, ahol az egészséges táplálkozásra vonatkozó tanácsokat is kaphattak.

Az Alapítvány 2007 végéig hat egyetemen rendez egészségnapot, majd összesítik az adatokat, és 2008-ban publikálják az eredményeket választ keresve arra, hogy egészségesen élnek-e az egyetemisták.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány idén újabb száz vércukorszint mérőt adományozott száz középiskolának, és újabb kampányt indított a cukorbetegség megelőzésére. Arra hívja fel a figyelmet, hogy egészséges táplálkozással, rendszeres mozgással és szűrővizsgálatokkal a cukorbetegség kettes típusa, amely az elhízással, a helytelen életmóddal jár együtt, megelőzhető.

Az Alapítvány munkatársai számos rendezvényen mérnek ingyenesen vércukrot, vérnyomást, és folytatják a patikai vércukormérő programot is immár több, mint 400 narancssárga felkiáltójeles patikában

Szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

További információ:
Petrik Liána 30/ 249 6288

Mérei Andrea 20/ 999 8480

Budapest, 2007. április 24.

 

 

Kapcsolódó oldal: