MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAP A SYMÁ-BAN!
Sztárözön az Egy csepp Világnapon november 18-án a SYMA-ban!

A Barátok közt sztárjai ügyelnek egészségükre, és fontosnak tartják, hogy ennek jelentőségére felhívják mások figyelmét is. A sorozatban cukorbeteget játszó színésznő Szabó Erika, Balogh Edinával, Réti Barnabással és Rékasi Károllyal együtt ott lesz november 18-án vasárnap az Egy csepp Világnapon, ahol vércukorszintjük mellett ellenőriztethetik vérnyomásukat, koleszterin szintjüket, vagy akár légzésfunkciójukat is. A színészek nem csak az egészségükre ügyelnek az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján, hanem részt vesznek majd a szórakoztató programokon is: meghallgatják a koncerteket és ha lesz idejük, kipróbálják a mászófalat vagy a futball szimulátort. Edina, Erika és Barnabás délután négy órától a színpadon is megjelenik, és azoknak, akik helyesen válaszolnak a Barátok Közt nagysikerű sorozattal kapcsolatos kérdésekre, ajándékokat adnak, valamint autogramot is osztanak. Rékasi Károly ezen a napon nem csak színészként lesz jelen, hanem feleségével, Détár Enikővel együtt ők lesznek az Egy csepp Világnap délutáni műsorvezetői.
A Barátok Közt szereplőit tehát november 18-án délután láthatják az érdeklődök az Egy csepp Világnapon, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban Budapesten!


MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAP A SYMÁ-BAN!

Az Egy csepp figyelem Alapítvány újra vár mindenkit az ingyenes családi- és egészségnapra

 

Az Erős Antónia által két évvel ezelőtt létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány 2006 novemberében rendezte meg első ízben az Egy csepp Világnapot azzal a céllal, hogy minél több család fordítson egy csepp figyelmet az egészségére részben a Diabétesz Világnap tiszteletére. A szervezők több, mint tízféle ingyenes szűréssel, szórakoztató programokkal, sorsolásokkal várták azt a több, mint hétezer embert, aki ellátogatott a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba. A belépő mindössze egy vércukorszintmérés volt, és így több, mint ötezer ember vett részt ingyenes vércukorszint ellenőrzésen egy nap alatt, ami önmagában is rekordnak számít.

 

A második Egy csepp Világnap sokban hasonlít az előző évihez, de november 18-án, vasárnap 10:00-18:00 óra között újdonságokkal is várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket. Délelőtt a mozgásé és a gyerekműsoroké lesz a főszerep. Délután koncertek, nyereménysorsolások, előadások lesznek, amelyek részben a nagy csarnokban, részben az emeleti előadóban zajlanak majd. Az előadásokon hasznos információkat tudhatnak meg az érdeklődők a cukorbetegségről, annak veszélyeiről, a magas koleszterin szint és vérnyomás szövődményeiről, és az egészséges életmód alapjairól.
Ahogyan 2006-ban, úgy idén is az Egy csepp Világnap egyik kiemelt programja a nemzetközi mozgalomhoz kapcsolódó félórás „Séta a diabéteszért”, amely világszerte a betegségre és a betegekre hívja fel a figyelmet, valamint bemutatkozik majd a „Changing diabetes” program, melynek célja: megváltoztatni, átalakítani a diabéteszről való gondolkodást, cselekvésre ösztönözni annak érdekében, hogy Magyarországon is eredményesebben küzdjünk az időközben világjárvánnyá lett cukorbetegséggel szemben.
A rendezvény ideje alatt kiállítók termékeivel is megismerkedhetnek a vendégek, némelyiket kipróbálhatják illetve megkóstolhatják, valamint ingyenes tanácsadást és számos térítésmentes szűrést vehetnek igénybe a különböző standokon. Eközben olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint Szandi, Csonka András, Lola, a Fiesta, a Groovehouse, de ott lesz Gryllus Vilmos, a Kolompos együttes és Béres Alexandra is. A nap házigazdái Détár Enikő és Rékasi Károly, Barabás Éva és Kovács Kokó István, Erős Antónia és Szellő István lesznek, és a résztvevők találkozhatnak az ország kedvenceivel: a Barátok Közt sorozat szereplőivel is. A sztárok közül többen megjelenésükkel, fellépésükkel is támogatják a rendezvényt, illetve a cukorbetegség ügyét.

Mindenki, aki belép a rendezvényre, egy számozott karszalagot kap, amellyel részt vehet a sorsolásokon. 2006-ban mobiltelefonokkal, lapelőfizetésekkel, életmód programokkal térhettek haza a szerencsések, és a fődíj egy tíznapos luxus utazás volt. Idén is hasonló nyeremények várhatók.

 

Az Egy csepp Világnap üzenete mindenkihez szól, aki szeretné jól érezni magát a szórakoztató programokon, miközben tesztelheti saját és családja egészségi állapotát is.
Legyen Ön is részese a Világnap által nyújtott élményeknek, és szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

 

További információ:
Petrik Liána 30/ 249 6288

Mérei Andrea 20/ 999 8480

 

 

Kapcsolódó oldal: