TÖBB REKORD A MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAPON!

TÖBB REKORD A MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAPON!

Több mint nyolcezer ember vett részt az Egy csepp figyelem Alapítvány családi egészségnapján

Óriási sikerrel tartotta meg vasárnap az Egy csepp figyelem Alapítvány a második Egy csepp Világnapot a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Délelőtt 10 és este 6 óra között több, mint nyolcezer embert fordult meg a csarnokban, hogy részt vegyen a szórakoztató programokon és szűréseken. Csak az Egy csepp figyelem standon több, mint 500 ember ellenőriztette a vércukrát, akik közül mintegy 40-nek volt magasabb az értéke a kívánatosnál. Hosszú sorok álltak minden szűrő standnál: a koleszterinmérésnél három sorban is álltak az emberek, de sokan voltak kíváncsiak a vérnyomásukra, a légzésfunkcióra, a szájüregi vizsgálatra is, és a látásvizsgálatnál olyan sokan jelentkeztek, hogy a kiállító cég későbbi időpontra is adott ingyenes lehetőséget saját üzleteiben a rendezvény után. Gryllus Vilmos megénekeltette, Szandi és Csonka András megtáncoltatta a közönséget, utóbbi részt vett több szűrésen is, a vércukorszintje tökéletes volt. Ugyanígy a nap délelőtti házigazdáinak, Détár Enikőnek és Rékasi Károlynak, akik a koleszterinszintjüket is megmérették.
Újabb rekord született a nemzetközi ”Séta a diabetészért” programon is, amelyen legalább háromszázaz vettek részt. Ezzel is felhívták a figyelmet –mint a világ sok országában hasonlóképpen- a diabétesz terjedésére. Ma 246 millió ember él ezzel a betegséggel, 2025-re 380 millió lesz, amivel a cukorbetegség lesz a leggyakoribb a világon.
Rendkívüli sikere volt a Barátok közt közönségtalálkozónak, ahol ott volt a sorozatban cukorbeteget alakító Szabó Erika, azaz Tilda is Balogh Edinával és Réti Barnabással. De nagy ováció kísérte a Fiesta, a Groovehouse, Lola, és a Csillagszemű együttes fellépését is. Délután megjelent a színpadon Béres Alexandra, aki életmódtanácsokkal látta el az érdeklődőket.
A napot Barabás Éva vezetésével a fődíj sorsolás zárta, amelyen egy család egy félmillió forint értékű szicíliai utazást nyert.
Az Egy csepp figyelem Alapítvány azt ígéri, hogy a következő Egy csepp Világnapon, 2008. november 16-án még több programmal várják majd a családokat.

Addig is számos akciót indítanak, a következő december első felében egy a diabétesz szövődményeiről szóló kampány lesz.

Képek a rendezvényről:

További információ:
Petrik Liána 30/ 249 6288

Mérei Andrea 20/ 999 8480

 

 

Kapcsolódó oldal: