Alternatív gyógymódok

 

 • Egyensúlyban a test
  Napjainkban már nemcsak az alternatív orvoslásban emlegetik varázsszóként a lúgosítás, sav-bázis egyensúly kifejezéseket, de nem árt tisztában lenni azzal, pontosan miről is van szó, mielőtt bármiféle divatos kúrába kezdenénk. Farkas Nándor dietetikussal világítjuk meg a téma hátterét.
 • Aromaterápia: Természetes illatokkal a gyógyulásért
  Illatmécsese, illóolajjal teli kis üvegcséje, illóolajakkal készített fürdőfolyadéka sokunknak van, Magyarországon azonban egyelőre még csak gyerekcipőben jár az aromaterápia, melynek Nyugat-Európában nemcsak komoly hagyományai vannak, de rendszeresen alkalmazzák kiegészítő gyógymódként különböző orvosi kezelések mellett. Feller Adrienne nemzetközi okleveles aromaterapeutát kérdeztük arról, mégis mi az aromaterápia lényege.
 • Hagyományos vagy alternatív orvoslás?
  Az egészségesek a gyógynövényekben, a betegek a gyógyszerekben bíznak leginkább.
  Elsősorban a fiatalabbak, krónikus betegségekben nem szenvedők gondolják úgy, hogy hatékonyabbak és mellékhatás szempontjából biztonságosabbak a gyógynövényalapú készítmények – derült ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. által készített legújabb felmérésből.
 • Rákkezelés – alternatív gyógymódok vagy hagyományos terápia
  Csupán minden második magyar vélekedik úgy, hogy a rák, illetve a daganatos megbetegedések kezelésének leghatékonyabb módját a különböző gyógyszeres terápiák jelentik, állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara közös - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből.
 • Íriszdiagnosztika - Mutasd a szemed, és megmondom hogy vagy!
  Napjainkban az alternatív gyógyászati és vizsgálati eljárások újfajta reneszánszát éljük. A legtöbb efféle, a hagyományos orvoslástól eltérő módszer amolyan megtűrt mostohagyermekként létezik a hagyományos eljárások mellett, az érdeklődés mégis óriási irántuk. Az íriszdiagnosztikáról beszélgettünk Dr. Horti Ilona homeopátiás orvossal.