VÉRCUKORMÉRÉSI REKORD

Több, mint 1500 ember vércukorszintjét, vérnyomását mérte meg Erős Antónia csapata

Újabb egészség felmérő akcóba kezdett az Egy csepp figyelem Alapítvány. Hétvégétől kezdődően számos helyszínen mérnek ingyenesen vércukor- és koleszterinszintet, valamint vérnyomást.

Az elmúlt hétvégén kétnapos szűrést tartottak az Árkád Bevásárlóközpontban, vasárnap pedig a Nők Lapja Egészség rendezvényén (2008. április 26. Budapest, Margitsziget). Az eseményeken többezer ember vett részt, akiknek jelentős része kíváncsi volt egészségügyi értékeire is.
Az Alapítvány szakemberei találkoztak olyan cukorbeteggel, akinek a megengedett érték sokszorosa, 25 mmol/l volt a vércukorszintje, de több olyan érdeklődő is akadt, akinél - noha nem tud cukorbetegségéről - magasabb értéket mutatott a készülék a kívánatosnál. Az Alapítvány munkatársai figyelmeztettek a magas koleszterinszint veszélyeire (szívinfarktus, agyvérzés), és a hasonló következményekkel járó magas vérnyomás betegség szövődményeire is. Sokan nem tudják ugyanis, hogy miközben ezeknek a betegségeknek nincsenek különösebb tünetei, rombolják az ereket, és hosszú távon akár életveszélyes szövődményeket okozhatnak.

Erős Antónia és munkatársai legközelebb május 9-én délután mérnek koleszterinszintet és vérnyomást a West End Bevásárló Központban, május 10-én ugyanott vércukormérés lesz, május 15-16-án a Mammut Bevásárlóközpontban tartanak egészségfelmérést, május 17-én a Margitszigeten, május 25-én pedig a Városligetben várják az érdeklődőket.

Szánjon Ön is egy csepp figyelmet egészségére!

2008.04.28.
Kapcsolódó oldal:

„Egy csepp figyelem!" Alapítvány - a résztvevő gyógyszertárak listája