Rekordok és sok-sok újdonság az Egy csepp Világnapon

Több, mint félezer ember sétált a diabéteszért

Idén negyedik alkalommal rendezte meg az Egy csepp figyelem Alapítvány az Egy csepp Világnapot 2009. november 15-én, a SYMA csarnokban, amelyen csaknem nyolcezer ember vett részt. Az Erős Antónia által létrehozott alapítvány ingyenes családi egészségnapján csaknem húsz féle egészségügyi szűrés várta az érdeklődőket, akik közül legalább háromezren megmérették a vércukorszintjüket is.

A látogatók 5-6%-ról derült ki, hogy emelkedett a vércukorszintje. Emellett koleszterin-, és vérnyomásmérés, haj- és bőrvizsgálat, testösszetétel monitorozás, hallásvizsgálat és látásellenőrzés is volt.
A rendezvény célja az egészséges életmódra és a szűrések fontosságára való felhívás.

Az idei Egy csepp Világnapnak több újdonsága is volt: itt vezetett műsort újra együtt az ikrei születése után visszatérő Erős Antónia és Szellő István, az idei évben volt először színházi előadás a színpadon „Gulliver a törpék országában” címmel, a Nemzeti Táncszínház és a Madách Musical Tánciskola előadásában, valamint első ízben véradáson is részt vehettek a segíteni vágyók.

Már hagyományosnak mondható, hogy fellépett Szandi, és a Fiesta, valamint a „Barátok közt” sztárjai. Új fellépő volt az Alma együttes, a Mrs.Columbo, és a Csillag születik versenyzői.

A programok között szerepelt a félórás „Séta a diabéteszért” a Changing diabetes program támogatásával, amelyen több, mint félezer ember sétált felhívva a figyelmet a diabétesz terjedésére, és a megelőzés fontosságára. A sétálók a harminc perc végén több száz luftballont engedtek el, amelyek szintén a cukorbetegség térnyerését szimbolizálják, és az ellene folytatott harcot.

Az Alapítvány idén is száz középiskolának adományozott vércukormérőt, és bejelentették, hogy folytatják a patikai programokat is, amelyekben már több mint 800 narancssárga felkiáltójeles gyógyszertár vesz részt. A 2005-ben indított patikai programokban bárki megméretheti vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét a narancssárga felkiáltójeles patikákban.

Az alapító, Erős Antónia azt ígérte, hogy az Egy csepp figyelem Alapítvány mindent megtesz azért, hogy egy év múlva, 2010. november 14-én ismét megrendezhessék az Egy csepp Világnapot még több programmal és újdonsággal, amelyek a mostaninál is nagyobb tömeget vonzanak majd.

2010-ben is szánjon Egy csepp figyelmet egészségére!

Üdvözlettel,

Pusztai Anna
Egy csepp figyelem Alapítvány


Kapcsolódó oldal: