Gyógyszerészi gondozás

 

Gyógyszertári vércukormérés

 • Új országos programokat és egészség-portált indít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány
  Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány új, országos programot, az „EGY CSEPPES” PATIKAHETET és egy új egészség-portált indít útjára, valamint megrendezi az ECSET II.-t, melynek keretében hazánk megyeszékhelyei immár másodszor versengenek majd a Legegészségesebb város címért. Magyarországon az emberek csaknem egyharmadát veszélyezteti a cukorbetegség, de a szűréseken való részvétellel és egészséges életmóddal megelőzhető annak kialakulása. 2011.05.12.

 • Rekordok és sok-sok újdonság az Egy csepp Világnapon
  Idén negyedik alkalommal rendezte meg az Egy csepp figyelem Alapítvány az Egy csepp Világnapot a SYMA csarnokban 2009. november 15-én, amelyen csaknem nyolcezer ember vett részt. Az Erős Antónia által létrehozott alapítvány ingyenes családi egészségnapján csaknem húsz féle egészségügyi szűrés várta az érdeklődőket, akik közül legalább háromezren megmérették a vércukorszintjüket is.

 • Ikrei születése után az Egy Csepp Világnapon tér vissza a híradós
  Az Egy csepp figyelem Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg ingyenes családi egészségnapját, az Egy csepp Világnapot 2009. november 15-én vasárnap Budapesten a SYMA csarnokban.

 • 10 éves a gyógyszerészi gondozás
  Jubileumi beszélgetés Dr. Samu Antallal a MOSZ alelnökével, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság volt elnökével.

 • Elindult az Egy csepp figyelem Alapítvány tavaszi kampánya és honlapja
  Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány elindította tavaszi kampányát. A fő téma az úgynevezett 2-es típusú diabétesz, amely akár 7-800 ezer embert is fenyegethet Magyarországon. A betegek egy része nem tudja, hogy érintett, és magasabbak a vércukorértékei a normálisnál miközben semmilyen különösebb tünetet nem tapasztal magán, ezért nem is fordul időben orvoshoz.

 • Ki a legegészségesebb sztár Magyarországon?
  Az Alapítvány 2008-ban folyamatosan mérte fel több, mint húsz ismert ember egészségét: ellenőrizték vércukorszintjüket, vérnyomásukat, koleszterinjüket, testzsír- és vázizomzat adataikat, a dohányzással kapcsolatot szénmonoxid (CO) kibocsátást, és még sok minden mást. Emellett megkérdezték azt is, hogy mit tettek a korábbi években a sztárok a megfelelő életmódért, volt-e életmódváltás az életükben.

 • 2008. november 16-án harmadik Egy csepp Világnap a SYMA csarnokban
  Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány idén harmadik alkalommal rendezi meg az Egy csepp Világnapot 2008. november 16-án. Az ingyenes családi egészségnapot azért hozták létre, hogy minél több ember vehessen részt ingyenes szűréseken úgy, hogy közben szórakoztató programokat kapnak, koncerteket hallgatnak, sztárokkal találkoznak és még nyernek is.

 • Egy csepp figyelem Alapítvány - VÉRCUKORMÉRÉSI REKORD HÉTVÉGÉN
  Az elmúlt hétvégén kétnapos szűrést tartottak az Árkád Bevásárlóközpontban, vasárnap pedig a Nők Lapja Egészség rendezvényén. Az eseményeken többezer ember vett részt, akiknek jelentős része kíváncsi volt egészségügyi értékeire is.

 • Egy csepp figyelem Alapítvány - Az eddigi eredmények
  A 2005 novemberi 55-höz képest ma már több mint 530 narancssárga felkiáltójeles patika van az országban, ahol bárki megmérheti saját vércukorszintjét, ezek közül több mint 200-ban már vérnyomásmérés is van!

 • VESZÉLYES VÉRCUKORSZINTEK A GYÜMÖLCSKARNEVÁLON
  Az egészséges életmódé, a megelőzésé volt a főszerep az első Téli Gyümölcskarneválon (2008. február 2-3.) a hétvégén. Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány szombaton és vasárnap csaknem ezer ember vércukorszintjét mérte meg ingyenesen. Az érdeklődők 5 százalékának magasabb volt a vércukra a kívánatosnál, köztük sok regisztrált cukorbetegnek.

 • TÖBB REKORD A MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAPON!
  Óriási sikerrel tartotta meg vasárnap az Egy csepp figyelem Alapítvány a második Egy csepp Világnapot a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Délelőtt 10 és este 6 óra között több, mint nyolcezer embert fordult meg a csarnokban, hogy részt vegyen a szórakoztató programokon és szűréseken.

 • MÁSODIK EGY CSEPP VILÁGNAP A SYMÁ-BAN!
  A második Egy csepp Világnap sokban hasonlít az előző évihez, de november 18-án, vasárnap 10:00-18:00 óra között újdonságokkal is várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket. Délelőtt a mozgásé és a gyerekműsoroké lesz a főszerep. Délután koncertek, nyereménysorsolások, előadások lesznek.

 • Erős Antónia és csapata megméri a szigetlakók vércukorszintjét is!
  A 2006-os Sziget Fesztivál vércukormérési rekordján felbuzdulva ismét kiköltözik az Egy csepp figyelem Alapítvány a Szigetre. Idén három napon át, augusztus 10-11-12-én délután 3 és 8 óra között használhatja ki minden szigetlakó az ingyenes lehetőséget.

 • A GYEREKEKET IS FENYEGETI A CUKORBETEGSÉG! -
  Az Egy csepp figyelem Alapítvány Erős Antónia alapítóval 510 ember vércukorszintjét mérte meg a MOL sátorban a Városligeti Gyereknapon Budapesten vasárnap délután.

 • ANTÓNIA TÚL AZ EZREDIKEN! - Mitől magas az egyetemisták vérnyomása?
  Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány újabb több száz egyetemista egészségi állapotát mérte fel ezúttal az ELTE-n Budapesten a Lágymányosi Eötvös Napok keretében, így már jóval ezer fölött van a programban eddig résztvevő egyetemisták száma.

 • Gyógyszerészi gondozás - Gyógyszeres Terápia Menedzsment
  Dr. Samu Antalt a Gyógyszerészi Diabetes Prevenciós Bizottság gyógyszerész-szakmai elnökét tavaly februárban kérdeztük a kezdeti eredményekről, most pedig az azóta eltelt időszak történéseit, a gyógyszerészi gondozás fejlődésének eredményeit, szakaszait szeretnénk az ő segítségével feltérképezni.

 • Csaknem 400 diák vett részt a második egyetemi Egy Csepp Egészségnapon
  Április 24-én a Corvinus Egyetemen csaknem 400 diák vette igénybe a felmérést és töltött ki kérdőívet.

 • Egészségfelmérő program a Corvinus Egyetemen
  Az "Egy csepp figyelem!" Alapítvány 2007. április 24-én a budapeti Corvinus Egyetemen (volt Közgáz) folytatja az egyetemisták számára indított egészségfelmérő programot.

 • 22. Vivicitta Városvédő Futás
  Több ezer ember látogatott ki a rendezvényre, ahol az Egy csepp figyelem Alapítvány nemrég megkezdett újabb, megelőző kampányának keretében vércukorszintet és vérnyomást mért ingyenesen.

 • Vércukormérés a hódmezővásárhelyi iskolanapon
  Csaknem 400 diák mérette meg vércukorszintjét az Egy csepp figyelem Alapítvány jóvoltából a Corvin Mátyás Szakközépiskolában Hódmezővásárhelyen. Az Alapítvány ezzel az ingyenes akcióval támogatta a már több, mint tíz éve, hagyományosan megrendezett iskolanapot.

 • Összefoglaló a fél éves eredményekről
  Az "Egy csepp figyelem!" Alapítvány programjain csaknem 22 000 ember ellenőriztette vagy mérte meg saját vércukorszintjét 2005 novembere óta. Ennyi ember vércukorszintjét ilyen rövid idő alatt még soha nem ellenőrizte egyetlen alapítvány sem Magyarországon.

 • Gyógyszerészi gondozás az orvos szemével
  Fél évvel az indulás után azonban azt reméljük, az orvosok is véleményt alkothatnak arról, melyek a hátrányai, - vannak-e egyáltalán – illetve melyek a hozadékai a gyógyszertárak ilyen irányú tevékenységének. Interjú prof. Dr. Pogátsa Gáborral és dr. Csupor Emőkével

 • Magas vércukorértékek a Libresse Futónapon is!
  Több, mint 700 ember mérette meg a vércukorszintjét az Egy csepp figyelem Alapítvány standján a Libresse Női Futónap és Mozgásfesztiválon szombaton, május 20-án Budapesten, a Városligetben.

 • Vércukormérés az iskolában
  Az „Egy Csepp Figyelem!” Alapítvány és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által kezdeményezett, ill. szervezett gyógyszertári vércukormérési projekt keretében 2006. március 2-án Orosházán csaknem 300 ember – többségük diák - vércukorszintjét mérték meg

 • A gyógyszertári vércukormérés első eredményei
  "közel ezer pácienst küldtünk orvoshoz" - nyilatkozta Dr. Samu Antal, a Diabetes Prevenció Gyógyszerészi Bizottság elnöke, a vele készült interjúban

 • Interjú Erős Antóniával
  Amikor jót tesz! a betegség – Erős Antónia a gyógyszertári diabétesz-kapmányról és önmagáról 

 • Vércukormérés a patikában - Körkérdés
  Az első napok tapasztalatairól virtuális interjú során kérdeztük néhány hazai gyógyszertár vezetőjét.

 • Interjú dr. Samu Antallal a patikai vércukormérésről
  2005. november 14-én, a Diabétesz Világnapján indult az ’Egy csepp figyelem’ Alapítvány és a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének összefogásával az a program, amelynek során az induláskor 65 gyógyszertárban minimális költségtérítéssel bárki kérheti vércukrának mérését.


Magas vérnyomás


Öngyógyszerezés


Egyéb cikkek